XCBS agenda
creatieve ondernemers
STARTPAGINA.

AGENDA.

CONTACT.

Deze website wordt onderhouden door leden van het XCBS (gesponsord door Glasatelier Heerlen).
Copyright XCBS © Alle rechten voorbehouden. Hosted by Ack.space
Kloosterweg 1
6412 CN Heerlen

Agenda XCBS

Zondag 2 september 2018: Open dag van 11-17 uur

Open Carbon6 & kunstmarkt

Kom en kijk naar wat deze bijzondere plek in Heerlen te bieden heeft!

Op zondag 2 september is het weer open dag bij Carbon6. Het oude CBS-gebouw wordt alweer voor de 6e keer opengesteld voor het publiek. En ook dit jaar is er een variëteit aan activiteiten met voor ieder wat wils.
 
De open dag vindt merendeels plaats op het binnenplein van Carbon6. XCBS, het creatieve cluster in Carbon6, organiseert er een kunst- en ambachtsmarkt. Alles van glasbewerking tot en met beeldende kunst is vertegenwoordigd.
Popschool Parkstad laat een aantal van haar studenten shinen op het podium. De leerlingen werken een heel jaar hard aan hun talent en zullen dat op de open dag aan het publiek laten zien.

Diverse huurders van Carbon6 zetten hun deur open en het publiek kan een kijkje nemen in wat er zoal afspeelt in het gebouw. De diversiteit is groot: van 3D printen tot en met behandeling van fobieën met Virtual Reality. Het publiek kan ook zien hoe bijen in de stad leven en hoe bijenlucht helpt bij de behandeling van gezondheidsklachten.

In september wekt CarbonBlue - het grote zonnepark van Carbon6 - al een tijdje energie op. Bezoekers kunnen zelf zien hoe een parkeerterrein niet alleen energie opwekt , maar ook regenwater zuivert en hoe op een verantwoorde manier houtbouw plaats vindt in centraal Afrika.
Koffiebar Chopain is geopend voor de nodige hapjes en drankjes. Kortom, een gevarieerd en boeiend programma.
 
Bezoek onze open dag tussen 11.00 uur tot 17.00 uur. De ingang van het terrein ligt aan de Kloosterweg 1 (voetgangers en fietsers) en aan de CBS-weg (auto's) in Heerlen. Toegang en parkeren is gratis.

Meer informatie vindt u op www.facebook.com/Carbon6Heerlen/ en op de website van Carbon6.nl.